Maria Nacy. Organista  
  inici concerts cursos discografia enllaços
 
 


Estudià orgue amb Montserrat Torrent al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb Michael Radulescu a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst de Viena i a acadèmies de perfeccionament arreu d’Europa.

Com a concertista, ha actuat arreu d’Europa i als Estats Units d’Amèrica. Ha enregistrat dos CDs amb música de J.S. Bach i J. Reubke a l’orgue de l’església del Dominics de Montpellier (França), el CD “Cinc segles de música” a l’orgue del Monestir de Vallbona de les Monges (Urgell) i un CD dedicat a la música antiga ibèrica i germànica a l’orgue històric de la Pobla de Cérvoles (Garrigues). Darrerament, i en commemoració dels 850 anys de la fundació del Monestir de Santa Maria, ha enregistrat el CD “Bach al Monestir de Vallbona”.

Des del 1991, Maria Nacy és professora titular d’orgue del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Des del 2002, és també organista de la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla de Sitges i responsable del cicle de concerts d’orgue que s’hi celebra. Imparteix regularment classes magistrals, especialment de música antiga ibèrica, al nostre país i a l’estranger. L’estiu del 2005, fundà l’Acadèmia a l’Orgue Barroc de la Pobla de Cérvoles, dedicada a l’estudi de la música antiga ibèrica i europea, de la que és professora i directora artística.


 
 


Maria Nacy · www.academiaorgue.com/marianacy · marianacy@academiaorgue.com